Parchetul a devenit o alegere ideala pentru oamenii care doresc sa schimbe cate ceva in locuinta, sa faca mici modificari, sa paseasca pe o suprafata ideala atat din punct de vedere al aspectului estetic, cat si din punct de vedere al modului in care se simte.
Parchetul isi revendica titlul de cea mai des intalnita si cea mai folosita modalitate de acoperire a podelei gratie beneficiilor pe care le are. Pe piata sunt disponibile mai multe modele de parchet, de la cel triplu stratificat sau dublu stratificat, pana la parchetul laminat sau masiv.
Aici clientii gasesc toate produsele si accesoriile necesare pentru montaj si intretinere, precum si sprijinul specialistilor care ofera consultanta avizata.
Ce tip de parchet mi se potriveste? Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui model?
Avand in vedere ca pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de parchet, in functie de materiale si de culori, alegerea nu este una deloc simpla. Se poate spune ca parchetul clasic, din lemn masiv pune in valoare amenajarea interioara a camerei somptuoase, clasice su soobre, oferind multiple figuri geometrice in care poate fi montat.
Pe de alta parte, parchetul laminat este ieftin si arata bine, are un aspect modern, in timp ce parchetul dublu sau triplu stratificat este lipsit de dezavantaje.
Specialistii recomanda achizitionarea de parchet din lemn masiv de cires, mahon sau palisandru, insa sunt disponibile si esente precum stejar, frasin, salcam sau fag, eucalipt sau maslin.
Parchetul din lemn masiv este cel care rezista cel mai mult in timp, care daca este intretinut si montat corect, are o garantie pe viata, izoland foarte bine termic si avand avantajul de a nu retine praful si mucegaiul.
Parchetul din lemn masiv necesita raschetare si aplicarea unui strat de finisaj, asadar trebuie intretinut in mod constant. Parchetul laminat este o varianta foarte ieftina si usor de montat, care nu are nevoie de raschetari sau de refinisari, insa izolarea termica si fonica lasa de dorit, rezistenta la umiditate este scazuta, iar durata de viata este de pana la 25 de ani.
Pe de alta parte, parchetul dublu sau triplu stratificat are o rezistenta mai buna in timp la uzura, permite instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, ofera o buna izolare termica si este foarte usor de montat, gratie sistemului de instalare cu click.
Fiecare tip de parchet are avantajele si dezavantajele lui, insa ramane la latitudinea cumparatorilor pentru ce tip de model opteaza, care este bugetul pe care pot sa il aloce acestei investitii si care sunt preferintele acestora.
Atunci cand oamenii se gandesc sa faca schimbari in domiciliu, primul lucru care le vine in minte de regula este mobila, podeaua si peretii. Oricare din aceste variante ar fi schimbata, aspectul per total al locuintei ar fi altul.
Un parchet nou poate da senzatia ca intreaga camera este schimbata si ca investitia este una foarte buna. Tot ceea ce conteaza este ca podeaua sa fie durabila si de calitate, iar parchetul se incadreaza in aceste criterii.
In timp ce unii oameni pot opta pentru covor care sa acopere parchetul, altii prefera sa nu ascunda aspectul acestuia cu o bucata de material.