IT

4 motive pentru care sa investiti in gazduire dedicata

0

Alegerea planului de gazduire web potrivit este o decizie importanta si este una care va afecta succesul site-ului dvs. Cu toate acestea, a determina daca un serviciu de gazduire dedicata este potrivit pentru dvs. este si mai important deoarece este un angajament financiar semnificativ. Chiar si asa, exista suficiente motive pentru care investitia in gazduire dedicata se dovedeste a fi una rentabila. Performanta si securitatea imbunatatite, posibilitatea personalizarii configuratiei si gestionarii unui trafic intens va pot influenta decizia. In continuare va explicam ce este gazduirea dedicata (sau un server dedicat) si vom enumera patru motive importante pentru care merita sa investiti in gazduire dedicata.

Gazduire dedicata – Scurta prezentare

„Gazduire dedicata” inseamna pur si simplu ca va gestionati propriul server. In loc sa partajati un server cu alte site-uri web, continutul dvs. online este complet izolat.

Desigur, acest lucru inseamna din start ca gazduirea dedicata este mai scumpa decat gazduirea partajata sau decat un server virtual privat (VPS). Aceasta deoarece obtineti mult mai mult spatiu si resurse decat ati avea daca le-ati imparti cu altii.

Cu toate acestea, pretul depinde si de tipul de gazduire dedicata pe care o alegeti. Serverele fara administrare – necesita sa le configurati si sa le intretineti singur – si sunt semnificativ mai ieftine, deoarece necesita mai putina munca pentru furnizorul dvs.

Gazduirea dedicata gestionata este mai asemanatoare cu un plan partajat sau cu un VPS. Furnizorul dvs. se va ocupa de intretinerea serverului dvs. si poate oferi diferite niveluri de asistenta pentru configurare, actualizari de software etc.

La Hostx, ne straduim sa facem toate planurile noastre de gazduire dedicata cat mai accesibile. Desigur, in majoritatea cazurilor HostX contracteaza echipamente in functie de cerintele individuale ale clientilor sai, le testeaza si le configureaza astfel incat sa asigure o stabilitate maxima a serviciului oferit. HostX va poate pune la dispozitie aproape orice configuratie hardware bazata pe specificatiile clientului. In general, un server dedicat este pus in functiune in 5-10 zile lucratoare.

Motive pentru care sa investiti in gazduire dedicata

Desi gazduirea dedicata poate insemna o investitie destul de mare, exista multe situatii in care merita o parte mai mare din bugetul dvs. Iata patru motive principale pentru a lua in considerare un upgrade al serviciului de gazduire web la un server dedicat:

1. Aveti nevoie de mai multe resurse pentru a gazdui un site mare si un volum mare de trafic

Cel mai frecvent motiv pentru care utilizatorii opteaza pentru gazduire dedicata este ca au site-uri mari, cu trafic intens. Pe un server partajat (shared), aveti resurse limitate pentru stocarea unor cantitati mari de continut si date, precum si pentru gestionarea unui numar mare de vizitatori.

Daca solutia dvs. de gazduire nu ofera resurse adecvate puteti intampina o serie de probleme – de exemplu este posibil sa ramaneti fara spatiu atunci cand va construiti site-ul. Afluxurile mari de trafic ar putea sa va blocheze serverul ceea ce duce la timpi de nefunctionare pentru site-ul dvs., precum si pentru site-urile care partajeaza acelasi server.

Prin urmare, este vital sa va extindeti planul de gazduire pe masura ce site-ul dvs. creste. Pentru majoritatea utilizatorilor, traficul va fi factorul determinant asupra dimensiunii site-ului dvs.

Nu exista un numar prestabilit de vizitatori lunari la care trebuie sa treceti la un server dedicat, doar anumite presupuneri. Cu toate acestea, exista cateva „warning-uri” care pot indica ca website-ul dvs. se apropie de capacitatea maxima, cum ar fi o scadere a performantei.

2. Un server dedicat poate imbunatati viteza de incarcare a paginilor web si uptime-ul

La fel cum lipsa resurselor va poate impiedica sa primiti mai multi vizitatori sau sa adaugati continut pe site-ului dvs., ea poate  sa incetineasca viteza de incarcare. La urma urmei, un server partajat care returneaza raspunsuri pentru un numar mare de website-uri este  supus la mai multa presiune decat un server dedicat care gazduieste unul sau cateva site-uri.

Desigur, ar trebui sa va optimizati in continuare website-ul pentru performanta utilizand compresia imaginilor, memorarea in cache a browserului, lazy loading, defer JavaScript si alte bune practici. Cu toate acestea, daca urmati toate aceste indicatii si tot nu va puteti atinge obiectivele de viteza a site-ului, gazduirea dedicata poate fi piesa lipsa a puzzle-ului.

3. Website-ul dvs. necesita o securitate mai stricta pentru datele sensibile

Gazduirea partajata poate fi sigura dar cu toate acestea, cu cat mai multe site-uri sunt stocate pe un server, cu atat exista mai multe potentiale puncte de intrare pentru hackeri. Daca un alt site de pe serverul tau este tinta unui atac atacatorii ar putea avea acces si la datele dvs.

Aceasta problema este agravata de faptul ca nu aveti control asupra modului in care alte persoane cu care partajati serverul isi gestioneaza site-urile. Chiar daca urmati cele mai bune practici de securitate a site-ului web si utilizati o gazda de calitate pot exista in continuare vulnerabilitati pe alte website-uri.

Cu un serviciu de gazduire dedicata va puteti securiza datele mai eficient. Intre masurile de securitate pe care le luati pentru site-ul dvs. si cele implementate de gazda pentru a va proteja serverul, va puteti simti mai increzator ca site-ul dvs. si datele sensibile sunt in siguranta.

4. Va permite sa va personalizati configuratia serverului

In cele din urma, un server dedicat va ofera mai multe optiuni cand vine vorba de configurare. Pentru majoritatea proprietarilor de site-uri, cei mai importanti doi factori pe care acest lucru ii cuprinde sunt:

  • Locatia serverului. In mod ideal, doriti ca serverul dvs. sa fie situat fizic in apropierea publicului dvs. principal. Acest lucru poate imbunatati timpii de incarcare pentru acesti utilizatori.
  • Sistemul de operare (OS). Majoritatea utilizatorilor se descurca bine pe un server Linux, care este implicit pentru majoritatea gazdelor. Cu toate acestea, exista unele cazuri in care este posibil sa doriti sa utilizati un server Windows. Gazduirea dedicata va permite sa alegeti.

Daca sunteti preocupat de dezvoltare, alegerea unui server dedicat fara administrare va ofera si mai multe optiuni de configurare personalizata pentru a va satisface cerintele.

Gazduirea dedicata reprezinta un angajament serios in ceea ce priveste finantele si in unele cazuri, timpul. Mutarea site-ului dvs. pe propriul server atunci cand nu este necesar ar avea ca rezultat afectarea inutila a bugetului dvs.

Cu toate acestea, exista patru motive-cheie pentru care ati putea dori sa investiti in gazduire dedicata:

  • Aveti nevoie de mai multe resurse pentru a gazdui un site mare si un volum mare de trafic
  • Website-ul dvs. necesita mai multa securitate pentru datele sensibile
  • Un server dedicat poate imbunatati viteza de incarcare a paginii si timpul de functionare (uptime)
  • Va permite sa va personalizati configuratia serverului

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Cum să te pregătești pentru o seară romantică: 7 sfaturi

Previous article

10 animale care au schimbat istoria

Next article

You may also like

More in IT