Diverse

3 reguli de aur pentru recuperarea creantelor dupa pandemia COVID-19

0

Coronavirusul ne-a afectat tuturor viata, iar efectele se vad inca pentru cei mai multi dintre noi. Pe langa locurile de munca, activitatea in scoli, cumparaturile sau vacantele si colectarea datoriilor este implicit afectata de COVID-19.

In ceea ce priveste firmele de recuperare a creantelor, specialistii vin cu cateva sfaturi:

  1. Asigurati-va de confirmarea scrisa a datoriei

Un sfat pe care ar trebui sa il urmeze toti clientii firmelor de recuperare a creantelor (debitorii) este sa tina legatura cat mai strans cu acestea: cereti sa va trimita o situatie a datoriei pentru a stabili impreuna cele mai viabile solutii pentru a putea sa va platiti datoria. Trimiteti o solicitare scrisa cu o propunere de plata. Un e-mail este, de asemenea, perfect. Cand un debitor a consemnat in scris o propunere de rambursare a imprumutului, firma de recuperare a creantelor va trimite un plan de esalonare a ratelor. Procedand astfel, debitorul va stii exact cat va plati lunar si in cat timp va achita intreaga creanta.

Multi debitori refuza sa faca o astfel de solicitare pentru ca nu stiu cum va evolua situatia lor sau daca vor reusi sa depaseasca problemele legate de locul de munca; probleme cauzate de pandemia de COVID-19. In astfel de situatii este indicat sa adoptati tactica celor de la KRUK Romania, care iau legatura cu clientii si, dupa ce afla care sunt problemele financiare ce au dus la intarzierea platii, propun un plan de plata care tine cont  de posibilitatile curente ale fiecarui client. Fie ca este vorba despre o amanare a platii datoriei sau o reesalonare in rate lunare, debitorii vor aprecia deschiderea firmelor de recuperare creante si disponibilitatea acestora de a gasi solutii impreuna cu debitorul.

  1. Solutionati disputele

Portofoliul de creante al unei companii de recuperare a datoriilor va contine fara indoiala si datorii ce sunt contestate de clienti. Este importanta rezolvarea acestor dispute cat mai curand posibil. La urma urmei, exista sansa ca debitorul sa mai aiba unele rezerve privind respectarea contractului de plata.

Sa nu uitam ca ne indreptam catre o recesiune economica, in care multi antreprenori ar putea da faliment si nu vor mai putea sa isi indeplineasca obligatiile de plata, dupa aceasta vara.

Cele mai citite articole

Mai mult, instantele vor fi supraincarcate si procedurile vor dura chiar mai mult decat dureaza acum. Asadar, evitati toate costurile suplimentare si energia negativa cu care va puteti incarca, cautati sa faceti o intelegere cu partile implicate, rezolvand posibilele dispute.

3.Verificati daca motivul neachitarii datoriilor este legat de COVID-19

Sunt multe situatii in care pandemia de coronavirus a dus la desfiintarea unor locuri de munca, la diminuarea salariilor sau la costuri neprevazute pentru tratarea unei persoane bolnave de COVID-19. Sa nu uitam nici cele mai negre scenarii, in care un membru al familiei si-a pierdut viata din cauza acestui virus.

Toate aceste situatii pot face ca debitorii sa se afle in imposibilitate de plata. De aceea o firma de recuperari creante trebuie sa se intereseze daca nu cumva clientul se confrunta cu o astfel de problema si apoi sa ii ceara dovezi scrise care sa certifice situata curenta a acestuia.

Daca un debitor nu mai are cu adevarat posibilitati financiare pentru a respecta acordul de plata, ar trebui sa prezinte dovezi solide. De exemplu, aceasta ar putea include: o declaratie a unui expert tert, precum un contabil; dovezi care solicita sprijin guvernamental; extrase de cont care arata un sold insuficient, etc.

 

 

Cele mai citite articole

Costume de baie pentru vara 2020

Previous article

Cum rezolvam problemele de potenta cu suplimente naturiste?

Next article

You may also like

More in Diverse