Prepararea puiului la cuptor pare floare la ureche atat pentru gospodinele iscusite, cat si pentru persoanele care nu au intrat niciodata in bucatarie, decat sa spele un pahar sau o farfurie.
Ce poate fi atat de dificil sa prepari un pui la cuptor cu gust de pui la rotisor? Teoretic, aceasta reteta nu este dificila, se prepara repede, nu necesita multe ingrediente. Practic, pentru ca reteta sa fie un real succes, ingredientele folosite trebuie sa fie proaspete si de cea mai buna calitate.
Reteta de pui la cuptor pe sticla este ideala pentru serile in familie, pentru poftele musafirilor, pentru zilele in care pur si simplu gospodinele nu au chef sa prepare nimic sofisticat.
Cum prepari reteta de pui la cuptor si ce ingrediente iti sunt necesare?
Reteta de pui la cuptor necesita putine ingrediente. In primul rand, este nevoie de un pui intreg La Provincia pentru patru persoane. Puiul se va putea consuma intreg, nu numai pulpele si pieptul, ci si aripioarele si spatele.
Pe langa pui, gospodinele mai au nevoie de un ingredient magic, format din mai multe produse: condimentele. Va fi nevoie de usturoi, dafin, coriandru, rozmarin, boia de ardei dulce (sau iute dupa preferinte), sare si piper.
Al treilea ingredient magic al puiului la cuptor este reprezentat de vinul alb sec. Pe langa toate aceste ingrediente, mai este nevoie si de un mar taiat felii, o ceapa si ulei de floarea soarelui.
Cele mai citite articole
Modul de preparare a puiului la cuptor este simplu. Se prepara ingredientele, se curata, se spala si se separa pe un vas special. Se marineaza puiul La Provincia la interior si la exterior, se amesteca condimentele si uleiul intr-un castronel, se unge cu ele puiul si se lasa la marinat pentru doua ore la frigider.
Cuptorul se incalzete la 180 de grade. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o sticla de bere de sticla de jumatate de litru, impreuna cu dafin si boabele de piper.
Se pune sticla in mijlocul tavei de cuptor si se completeaza cu apa calda, marul taiat bucatele si vinul. In tava se adauga cateii de usturoi. Puiul La Provincia marinat se unge cu ulei la interior si la exterior, se fixeaza pe sticla si se baga la cuptor.
Cat timp sta la cuptor, puiul trebuie “imbaiat” cu amestecul din tava, folosind o lingura din sfert in sfert de ora, pentru a nu se usca carnea. Este foarte important ca sticla sa fie curata si spalata, sa fie indepartate eticheta si lipiciul. Pentru a verifica daca puiul este gata, se cresteaza usor un copan in partea superioara. Daca nu curge sange, preparatul este gata sa fie scos din cuptor.
Puiul la cuptor poate fi servit cu salata, cu muraturi, cu mujdei, cu cartofi natur si reteta poate fi schimbata sau ajustata in functie de gusturile consumatorilor.
Spre exemplu, cei care prefera gustul picant vor adauga boia de ardei iute si mai mult piper, iar cei care prefera gustul condimentat, pot adauga cimbru, salvie sau alte condimente.
LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.